Powered By Blogger

Wednesday 10 September 2014

Τα νέα προϊόντα της Apple

   Σήμερα η εταιρεία Apple σε μία συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τη νέα σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της. Τα κυριότερα από αυτά ήταν το iPhone 6 και iPhone 6+, το Apple Watch, το iPay, καθώς και η εφαρμογή του iOS 8.

   Η νέα σειρά smartphones που έρχονται να διαδεχτούν το iPhone 5S είναι γεγονός. Το iPhone 6 έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την οθόνη 4,7 ιντσών (έναντι των μόλις 4 του 5S), τον ταχύτερο επεξεργαστή (Α8 με 50% αύξηση σε αποδοτικότητα από τον Α7 που βρισκόταν στο 5S) και την καλύτερη ανάλυση της ενσωματωμένης ψηφιακής μηχανής των 8 megapixels που θα επιτρέπει καλύτερη ανάλυση ακόμα και στις λήψεις βίντεο ("phase detection"). Επίσης, για ευκολότερη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, οι χρήστες θα μπορούν πλέον με ένα διπλό κλίκ στο home button να φέρουν τη κορυφή ενός κειμένου ή μιας σελίδας στη μέση της οθόνης. Ακόμα και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μέσω wi-fi αυξάνεται "εώς και τρεις φορές" όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Και όλα αυτά δεν δείχνουν να επιβαρύνουν ιδιαίτερα την διάρκεια ζωής της νέας συσκευής, καθώς η μπαταρία του φαίνεται να διαρκεί για σχεδόν όσο και του προκατόχου του (5S). Το iPhone 6 έχει οθόνη 4,7 ιντσών, πάχος μόλις 7,1 χιλιοστά, ενώ θα μπορεί να παίζει και βίντεο με ανάλυση 1080p σε 30 ή 60fps.
   Όλα τα παραπάνω θα μπορεί να τα κάνει και το iPhone 6+, με τη μοναδική διαφορά να έγκειται στη παρουσία της μεγαλύτερης οθόνης (5,5 ίντσες). Δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά μεταχύ των δύο συσκευών. Η ύπαρξη του 6+ έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τα tablets. Και οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν στις 19/09 και θα είναι διαθέσιμες με 16GB, 64 GB και 128GB χωρητικότητα μνήμης. 

   Η Apple προχώρησε και στην παρουσίαση του πρώτου ψηφιακού ρολογιού (digital watch) της, με την επισημοποίηση του Apple Watch. Το Apple Watch φορίεται κανονικά σαν ρολόι χειρός στον καρπό, ωστόσο οι εφαρμογές του είναι άπειρες. Στο πίσω μέρος του υπάρχει ένας μετρητής χτύπων καρδιάς ούτως ώστε να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθήσει την υγεία του. Επίσης θα μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε βίντεο-κλήση μέσω του Apple Watch, καθώς και να λάβει μηνύματα, να δει χάρτες ή να συμβουλευτεί την Siri για πληροφορίες. Η οθόνη του, η οποία είναι ανθεκτική καθώς αποτελείται από ατόφιο ζαφείρι, θα μπορεί να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ ενός απλού αγγίγματος και ενός κανονικού πατήματος, ωστόσο όλες οι λειτουργίες θα γίνονται μέσω της "ψηφιακής κορώνας" (digital crown) που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος. 


   Μέσω της εφαρμογής "Ψηφιακό Άγγιγμα" (Digital Touch) οι χρήστες του Apple Watch θα μπορούν, όπως λέει και η εφαρμογή, με ένα απλό άγγιγμα του ρολογιού να συνομιλούν ο ένας στον άλλον, ενώ οι εφαρμογές δεν σταματούν εδώ καθώς μέσω συνεργασίας της Apple με πολλές εταιρίες μέχρι και δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας δωματίου θα υπάρχει! Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε 3 διαφορετικά σχέδια: Watch, Sport και Edition. Το ρολόι αυτό δεν λειτουργεί χωρίς την παρουσία κάποιου iPhone από 5 και πάνω, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή του χρόνου. Η τιμή του θα είναι $349.
   Η Apple ανακοίνωσε και μια σειρά εφαρμογών, ανάμεσα στις οποίες και το iPay. Το iPay έρχεται να αντικαταστήσει τα πορτοφόλια μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Tim Cook, μιάς και θα λειτουργεί σαν "φορητό πορτοφόλι". Θα υπάρχει μια ένδειξη της πιστωτικής ή χρεωστικής μας κάρτας στην οθόνη και όπου μας ζητηθεί, απλά θα περνάμε το κάτω μέρος του smartphone μας το οποίο και θα σκανάρεται από την ανάλογη συσκευή προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την οποιαδήποτε συναλλαγή. Θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να παρακολουθούμε μέσω του τηλεφώνου την οποιαδήποτε συναλλαγή γίνεται στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο αναλογεί η κάρτα. Προς το παρόν την συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζουν οι American Express, Mastercard και Visa. Όσο για θέματα ασφαλείας; Η Apple χρησιμοποιεί το σύστημα SecureID στην εφαρμογή αυτή, κάτι που ενισχύει την αξιοπιστία της.
   Για το τέλος, και μαζί με τις νέες συσκευές, αποκαλύφθηκε και το λογισμικό που θα τις υποστηρίζει: το iOS 8. Το iOS 8 έρχεται στη προηγούμενη και νέα γενία των smartphones της Apple για να αναδείξει περαιτέρω εφαρμογές εντός του τηλεφώνου και να τις αξιοποιήσει καλύτερα, όπως π.χ. το Spotlight. Το Spotlight μέχρι πρότινος ήταν μια απλή μήχανη εύρεσης ΕΝΤΟΣ του τηλεφώνου (δηλαδή του έδινες μια λέξη κι εκείνο αναζητούσε στοιχεία συνδεδεμένα με αυτή τη λέξη στα μηνύματα, στο σημειωματάριο ή στο τηλεφωνικό κατάλογο). Τώρα πλέον θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης του πεδίου αναζήτησης και στο διαδίκτυο (κάτι σαν τη κεντρική σελίδα της Google, λίγο πιο μειωμένο). Για την υπηρεσία iPay που αναφέρθηκε προηγουμένως, θα μπορούν οι χρήστες μέσω του iOS 8 να συνδέονται με μέχρι 6 άτομα και να "μοιράζονται" τις αγορές τους (και θα μπορεί κάποιος γονέας να βάλει ρύθμιση σε περίπτωση που κάποιο παιδί του προσπαθήσει να κάνει αγορά με τη κάρτα του, να χρειάζεται άδεια κηδεμόνα με κωδικό). Ακόμα, πλέον υπάρχει το "έξυπνο" πληκτρολόγιο το οποίο συλλέγει περισσότερα δεδομένα ανάλογα τον κάθε χρήστη αλλά και το πεδίο στο οποίο γράφει (π.χ. εισερχόμενα μηνύματα, e-mail, κλπ) ούτως ώστε να μπορεί να "δίνει" το ανάλογο για τη περίσταση λεξιλόγιο, διευκολύνοντας τους χρήστες. Τα μηνύματα μπορούν πλέον να γράφονται και με φωνητικές εντολές προς τη συσκευή, ενώ οι ειδοποιήσεις έρχονται με πολύ πιο ήσυχο τρόπο και η δυνατότητα απάντησης είναι άμεση και χωρίς να ενοχλεί από την προηγούμενη ασχολία. Το μενού των φωτογραφιών έχει επίσης αλλάξει προς ομοίωσην του Instagram ενώ υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών για την υγεία και το fitness. Τέλος, θα υπάρχει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα μέσω του iCloud για όσους έχουν πάνω από μία συσκευή Apple. Το iOS 8 θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες από τις 17/09.
   Όλα αυτά ανακοινώθηκαν χθες και μπαίνουμε πλέον σε μία νέα γενιά συσκευών. Αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι αντιδράσεις της αγοράς!   



No comments:

Post a Comment