Powered By Blogger

Tuesday 24 April 2018

Προβλέψεις ομίλων Μουντιάλ 2018

  


  Και να που πέρασαν κιόλας τέσσερα ολόκληρα χρόνια και βρισκόμαστε ξανά προ των πυλών ενός ακόμη Μουντιάλ! Με τον τελικό του "Μαρακανά" να αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση ακόμα και για τους μεγαλύτερους φίλους του αθλήματος, όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να μπει στο γιορτινό κλίμα που απαιτεί η σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Με κάτι παραπάνω από 50 ημέρες να απομένουν για το εναρκτήριο λάκτισμα στα γήπεδα της Ρωσίας, οι 32 αντίπαλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να μπαίνουν στο κλίμα.
   Αν και τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί και το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ακόμη στην ημιτελική φάση, δεν θα έλεγε κανείς πως είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε το Μουντιάλ. Τουναντίον μάλιστα, θα ήταν η ιδανικότερη στιγμή για να αναλύσουμε τους ομίλους και να προβλέψουμε το πως πιθανόν να εξελιχθούν αυτοί, καθώς ήδη γνωρίζουμε για απουσίες, προσθήκες, φορμαρισμένους παίκτες και επιλογές προπονητών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
   Ο Α' όμιλος είναι και εκείνος της οικοδέσποινας Ρωσίας. Θα έχει τη στήριξη του κοινού της, ενώ και το σύνολο που διαθέτει δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, με παίκτες της ποιότητας των Ακινφέεβ, Ντζαγκόεβ, Κοκόριν και Ιγκνασέβιτς. Ωστόσο δεν θα παίξει μόνη της, καθώς στον όμιλο συμμετέχουν επίσης η πάντα ισχυρή, όσο και απρόβλεπτη Ουρουγουάη, αλλά και η Αίγυπτος του MVP του Αγγλικού πρωταθλήματος, Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Σαουδική Αραβία που κλείνει τον όμιλο δεν φαίνεται ικανή για πολλά εδώ.
Προσωπική πρόβλεψη: Αίγυπτος πρώτη, Ουρουγουάη-Ρωσία μάχη για δεύτερη
   Ο Β' όμιλος προβλέπεται να προσφέρει σπουδαίο θέαμα, με τη μάχη Πορτογαλίας-Ισπανίας να εξέχει από... χιλιόμετρα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρει μπροστά του συμπαίκτες κι αντιπάλους από την Πριμέρα, σε ένα παιχνίδι που θα καθηλώσει το κοινό και ασφαλώς θα κρίνει κα την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς μόνο με... αυτοκτονία θα αποκλειστεί κάποια από τις δύο αυτές υπερδυνάμεις από τις προφανώς ασθενέστερες εθνικές του Ιράν και του Μαρόκο που είναι στον ίδιο όμιλο.
Προσωπική πρόβλεψη: Ισπανία πρώτη, Πορτογαλία δεύτερη
   Στον Γ' όμιλο έχουμε μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, σε ότι αφορά την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Όπως και το 2014 (που είχε κληρωθεί με Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα), έτσι και φέτος, θα αντιμετωπίσει ομάδες οι οποίες ίσως την κοντράρουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ποιότητα του ρόστερ της. Μιλάμε για την Δανία, του εξαιρετικά φορμαρισμένου άσου της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν, το Περού και την Αυστραλία, την τελευταία ομάδα που "τσέκαρε" εισητήριο για το Μουντιάλ. Οπότε καταλαβαίνουμε πως όλα εξαρτώνται από τους Γάλλους και την απόδοση που θα πιάσουν. Αν, λόγου χάρη, τους πιάσει πατατράκ τύπου 2002, μπορεί μέχρι και τελευταίοι να τερματίσουν! Αλλά με βάση την έως τώρα απόδοσή τους και την φόρμα ορισμένων βασικών παικτών τους στις ομάδες τους, το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες! Ένα μικρό "αίνιγμα" για αυτόν τον όμιλο είναι η παρουσία της Αυστραλίας, καθώς προσέλαβε νέο τεχνικό πρόσφατα, τον Μπερτ Βαν Μάαρβαϊκ και πιθανών να εμφανιστεί ισχυρότερη του αναμενομένου.
Προσωπική πρόβλεψη: Γαλλία πρώτη, Δανία δεύτερη
   Και ο Δ' όμιλος περιλαμβάνει μια σύμπτωση όμως, καθως Αργεντινή και Νιγηρία συναντώνται για μια ακόμη φορά σε τέτοια φάση Μουντιάλ. Κάτι παρόμοιο έχει ξανασυμβεί άλλες... τέσσερις(!) φορές, με πιο πρόσφατη εκείνη στα γήπεδα της Βραζιλίας. Μαζί τους αυτή τη φορά είναι η Κροατία και η Ισλανδία. Φυσικά ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του αποτελούν αδιαφιλονίκητο φαβορί, όχι μόνο για τον όμιλο αλλά για ολόκληρη τη διοργάνωση, καθώς πιθανότατα αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία του μικρού μάγου να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο, ένα από τα λίγα που λείπουν από την τροπαιοθήκη του. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο όλο αυτό να λειτουργήσει εις βάρος του και άρα εις βάρος ολόκληρης της εθνικής του, καθώς η απόδοση του αποτελεί βαρόμετρο. Ο όμιλος αυτός δεν είναι "παίξε-γέλασε", καθώς και η Κροατία των Μάντζουκιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, αλλά και η πρωτοεμφανιζόμενη Ισλανδία έχουν αποδείξει πως είναι δυσκατάβλητοι αντίπαλοι. Ουσιαστικά ολόκληρος ο όμιλος εδώ θα κριθεί από το πως θα εμφανιστεί ο Μέσι.
Προσωπική πρόβλεψη: Κροατία πρώτη, Αργεντινή δεύτερη
   Ο Ε' όμιλος είναι λίγο ευκολότερη υπόθεση. Η πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, την Κόστα Ρίκα και τη Σερβία. Η Βραζιλία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ'ότι ήταν στο Μουντιαλ που διεξήχθη στα δικά της εδάφη προ τεσσάρων ετών, με νέο "αίμα" να κυλάει στην επιθετική της γραμμή και παίκτες της ποιότητας του Φιρμίνιο, του Κοουτίνιο και του Κασεμίρο να είναι διαθέσιμοι άνα πάσα στιγμή, αλλά και το μεγάλο της αστέρι, τον Νειμάρ, να δηλώνει "ετοιμοπόλεμος" μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Με βάση την άνεση με την οποία προκρίθηκε από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, αλλά και την εικόνα που δείχνει στα φιλικά, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως πάει για το "3 στα 3". Σε ότι αφορά τους υπολοίπους αντιπάλους, η Ελβετία είναι ένας πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος, η Κόστα Ρίκα ήταν η ομάδα-έκπληξη που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του προηγούμενου Μουντιάλ και άρα δεν μπορεί να υποτιμηθεί και η Σερβία θέλει να κάνει ένα δυνατό "come-back" σε τελική φάση.
Προσωπική πρόβλεψη: Βραζιλία πρώτη, Ελβετία δεύτερη
   Και ο ΣΤ' όμιλος όμως έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Μια ποδοσφαιρική μηχανή από την ενδεκάδα της οποίας βγαίνει ένας παίκτης, μπαίνει άλλος και δεν παρατηρείται καμία διαφορά στην απόδοση. Μια ομάδα που έχει την ευχέρεια να έχει τόσους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που δεν της λείπει κανείς. Αν γίνει η πρώτη ομάδα με δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Μουντιάλ, δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη. Μαζί της είναι η Σουηδία, γύρω από την οποία κυκλοφορούν φήμες πως μπορεί να επανεμφανιστεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για μια τελευταία "παράσταση", το Μεξικό και η Νότιος Κορέα.
Προσωπική πρόβλεψη: Γερμανία πρώτη, "σφαγή" για τη δεύτερη, πιθανόν Μεξικό
   Στον Ζ' όμιλο επιστρέφουμε στις δυνατές μονομαχίες, με το Βέλγιο να βρίσκεται αντιμέτωπο με την Αγγλία. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν πολλούς φορμαρισμένους παίκτες αυτή τη περίοδο, πολλοί παίκτες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καθώς η πλειονότητα των Βέλγων αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, οπότε μυστικά μεταξύ των αντιπάλων δεν θα υπάρχουν, και γενικά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι. Το Βέλγιο έδειξε στα προκριματικά ότι αντέχει πλέον τον τίτλο του φαβορί, ενώ και η Αγγλία έδειξε έτοιμη να επιστρέψει στις σπουδαίες εμφανίσεις του παρελθόντος. Την ίδια στιγμή η Τυνησία θα καραδοκεί για την οποιαδήποτε ευκαιρία της δώσουν οι δύο αυτές σπουδαίες μεν, αλλά αμφίρροπες στην απόδοσή τους ομάδες. Ο Παναμάς βρίσκεται εκεί απλά για τη συμμετοχή και δεν διαθέτει ρόστερ ικανό για πολλά πράγματα.
Προσωπική πρόβλεψη: Βέλγιο πρώτο, Αγγλία δεύτερη
   Ο τελευταίος όμιλος είναι ίσως ο μοναδικός που δεν περιλαμβάνει κάποιο από τα λεγόμενα φαβορί. Ίσως η Κολομβία να υπερέχει ελάχιστα των αντιπάλων της, αλλά και η Πολωνία του Λεβαντόβσκι είναι σε εξίσου υψηλά επίπεδα. Επίσης η Ιαπωνία του Χόντα, του Καγκάουα και του Ναγκατόμο είναι μια ομάδα που δεν ξέρει πως να εγκαταλείψει τα όπλα. Ακόμα και η Σενεγάλη έχει τις πιθανότητές της σ'αυτόν τον όμιλο που όλα μπορούν να συμβούν.
Προσωπική πρόβλεψη: Κολομβία πρώτη, Πολωνία δεύτερη
   Κι έτσι κλείνουν οι προβλέψεις για τους ομίλους ενός ακόμη Μουντιάλ! Υπομονή κάτι λιγότερο από δύο μήνες μέχρι να δωθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στα γήπεδα της Ρωσίας και να δούμε κατά πόσο επιβεβαιώνονται ή όχι τα δεδομένα αυτά. Και στη τελική, αυτό είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα του ποδοσφαίρου: η απροβλεψιμότητά του!
   Ραντεβού στη Ρωσία!!!


No comments:

Post a Comment