Powered By Blogger

Monday 23 June 2014

Μουντιάλ '14: Ημέρα 2η

 

   Έχοντας περάσει σχεδόν τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, έχουμε δει πλέον όλες τις ομάδες να αγωνίζονται και μπορούμε να σχηματίσουμε ίσως μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για όσα θα επακολουθήσουν, αλλά και να σχολιάσουμε αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα. Πολλές εκπλήξεις, παρα πολλά γκολ και συναρπαστικά παιχνίδια σε καθημερινή βάση με διαφορά μερικών ωρών το ένα από το άλλο. 
   Το πρώτο πράγμα που μπορεί να πει κανείς παρακολουθώντας το Μουντιάλ μέχρι τώρα, είναι πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Η Ισπανία και η Αγγλία πήγαν πρόωρα "σπίτι τους", η Βραζιλία δεν τα κατάφερε κόντρα στο Μεξικό όπως και η Γερμανία κόντρα στη Γκάνα, η Ιταλία και η Ουρουγουάη υποτίμησαν την Κοστα Ρίκα και το πλήρωσαν ακριβά ενώ και η Πορτογαλία εαν δεν κερδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες απόψε θα πάρει κι εκείνη από νωρίς το δρόμο της επιστροφής. Υπήρχαν και άλλα φαβορί τα οποία τα βρήκαν σκούρα με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους (Ολλανδία-Αυστραλία, Αργεντινή-Ιράν).


   Τα γκολ συνεχίζουν να μπαίνουν με το τσουβάλι. Με πιο εντυπωσιακό μέχρι σήμερα το γκολ του Τιμ Κέιχιλ της Αυστραλίας κόντρα στην Ολλανδία, κάθε μέρα δίνονται πολλές αφορμές για τους οπαδούς παγκοσμίως να φωνάξουν "γκολ!". Αυτή τη στιγμή στους πρώτους 29 αγώνες του Μουντιάλ έχουν επιτευχθεί 86 τέρματα (με αποκορύφωμα το 2-5 της Ελβετίας με τη Γαλλία). Κάτι που σημαίνει πως άνα μέσο όρο βλέπουμε περίπου 3 γκολ σε κάθε παιχνίδι! Καθόλου άσχημα...



   Οι πρώτες ομάδες που θα βρίσκονται στους "16" έχουν ήδη βγει, όπως και ορισμένα σενάρια πρόκρισης για πρώτες-δεύτερες θέσεις σε κάθε όμιλο κλπ. Ο κάθε όμιλος έχει τις δικές του αγωνίες. Και ειδικά την τελευταία αγωνιστική οι παίκτες θα τα δώσουν όλα καθώς θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία. "Do or die" που λένε και οι Αμερικανοί. Στον πρώτο όμιλο το Καμερούν έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ οι άλλες 3 ομάδες είναι όλες στο κόλπο. Θα παίξουν Βραζιλία-Καμερουν και Μεξικό-Κροατία. Θα ήταν τεράστια έκπληξη οι διοργανωτές (και 6 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές) να μείνουν εκτός συνέχειας από μια ομάδα που έχει ήδη αποκλειστεί, αλλά δεν θα ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία έκπληξη που έχουμε δει σε αυτό το Μουντιάλ. Όσο για το άλλο ματς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ορθάνοιχτα!


   Στο 2ο όμιλο όλα έχουν κριθει και Ολλανδία-Χιλή θα παίξουν απλά για να δουν ποιά ομάδα θα πάρει την πρώτη θέση. Το Αυστραλία-Ισπανία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά μένει να δούμε αν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης μπορούν να φύγουν με έστω μια νίκη από τη διοργάνωση. Από τον 3ο όμιλο, μόνο η Κολομβία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα, όλα τα σενάρια παίζονται. Αν η Ακτή Ελεφαντοστού κερδίσει την Ελλάδα, περνάει ως δεύτερη. Αν η Ελλάδα κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία δεν κερδίσει την Κολομβία, τότε περνάει εκείνη. Αν οι Ιάπωνες επικρατήσουν των Κολομβιανών και οι Έλληνες των Ιβοριανών, τότε θα περάσουν οι "σαμουράι" στους "16". Πρόκειται για έναν όμιλο στον όποιο τα πράγματα έχουν περιπλακεί και όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους για μια θέση στους "16".


   Στον 4ο όμιλο είχαμε τις τεράστιες εκπλήξεις. Από τη μια η ευχάριστη, με την Κόστα Ρίκα να αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, επικρατώντας της Ουρουγουάης και της Ιταλίας και πιάνωντας έτσι την πρώτη θέση στον όμιλο και μια θέση στους "16". Κι από την άλλη η δυσάρεστη, με τους Άγγλους να χάνουν 2 φορές, να μένουν στους 0 βαθμούς και εκτός συνέχειας από τη 2η κιόλας αγωνιστική. Οπότε έχει μείνει διαθέσιμη μόνο η δεύτερη θέση του ομίλου για την οποία θα παλέψουν Ιταλία-Ουρουγουάη την 3η αγωνιστική. Αναμένεται να είναι φοβερό παιχνίδι!
 
   Στον 6ο όμιλο η Γαλλία δείχνει ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης προς το παρόν, έχοντας ήδη σκοράρει 8 γκολ σε 2 αγώνες! Συνεπάγεται πως έχουν πάρει την πρώτη θέση του ομίλου τους και η δεύτερη μένει για τις Ελβετία-Εκουαδόρ. Η Ονδούρα έχει ήδη αποκλειστεί. Στον 6ο όμιλο η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αποχαιρέτισε πρόωρα και η Αργεντινή έκλεισε ήδη θέση στους "16", παρά τις προβληματικές της εμφανίσεις. Τελευταία αγωνιστική θα παίξουν Αργεντινή-Νιγηρία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ιράν. Η Νιγηρία έχει πιάσει τη δεύτερη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, αλλά αν χάσει και το Ιράν κερδίσει, τότε μπορεί να περάσει εκείνο. Αναμένουμε...


   Ο 7ος όμιλος ακόμα δεν είναι ξεκάθαρος καθώς την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, δεν είχαν παίξει Η.Π.Α.-Πορτογαλία. Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σε περίπτωση ήττας των Πορτογάλων, εκείνοι αποχαιρετούν από νωρίς και οι Αμερικανοί πιάνουν τη δεύτερη θέση του ομίλου, περιμένοντας τη τελευταία αγωνιστική να παλέψουν και για τη πρώτη με τη Γερμανία. Αν το ματς έρθει ισόπαλο ή κερδίσουν οι Πορτογάλοι, τότε όχι μόνο μένουν εκείνοι ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση, αλλά μπαίνει στο παιχνίδι και η Γκάνα. Για τον 8ο όμιλο δεν μπορεί να σχηματιστεί ακόμα άποψη καθώς το ματς Βέλγιου-Ρωσίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 67ο λεπτό με το σκορ να είναι στο 0-0, ενώ δεν έχει ακόμη παιχτεί και το Αλγερία-Νότιος Κορέα.
   Τα γήπεδα παραμένουν γεμάτα και χρωματιστά όσο ποτέ. Άλλωστε, με τόσο σπουδαίο θέαμα εντός αγωνιστικών χώρων, γιατί να μην είναι; Και τα καλύτερα έρχονται...


 Υ.Γ. 1-0 για το Βέλγιο επί της Ρωσίας στο 87'. Και ο χορός των γκολ συνεχίζεται...

No comments:

Post a Comment