Powered By Blogger

Thursday 18 February 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Φάση των 16: Paris Saint-Germain-Chelsea 2-1

   (Πριν ξεκινήσω την ανάλυση του χθεσινού αγώνα, θα ήθελα να τονίσω πως πρόκειται για τη συνέχεια της "αναβίωσης" του blog μου. Κάθε μέρα στην οποία θα διεξάγονται αγώνες για την Φάση των 16 του UEFA Champions League, θα επιλέγω τον έναν, γιατί δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ δύο αγώνες ταυτόχρονα, και θα του κάνω μία επισκόπηση. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε χτες και θα συνεχίσουμε αύριο με το AS Roma-Real Madrid.)
   Χτες βράδυ μπροστά σε ένα κατάμεστο "Parc Des Prences" στο Παρίσι, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να δει τον πρώτο από τους δύο επαναληπτικούς της περυσινής σεζόν. Τότε ήταν η PSG που είχε βγει νικήτρια στις διπλές μονομαχίες με τους "μπλε" του Λονδίνου, χάρη σε εκείνο το γκολ του Javier Pastore στην παράταση.
   Φέτος οι δύο μονομάχοι είχαν αρκετές αλλαγές στις συνθέσεις τους, με πρώτη και καλύτερη αυτή στον πάγκο της Chelsea όπου δεν βρισκόταν πλέον ο "special one", Jose Mourinho αλλά ο Ολλανδός πολυνίκης προπονητής Guus Hiddink. Ακόμα μερικές αλλαγές υπήρχαν για την Chelsea με την απουσία των Radamel Falcao, Ramires καθώς και του Didier Drogba ο οποίος από το καλοκαίρι βγάζει το ψωμί του στα γήπεδα της Αμερικής. Από την πλευρά των Παριζιάνων, οι μόνες απώλειες ήταν εκείνες των Ezequiel Lavezzi (ανακοινώθηκε σήμερα από ομάδα της Κίνας) καθώς και του Serge Aurier ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή, τους συμπαίκτες και τον σύλλογό του εν γένει, μετά από δηλώσεις που έκανε οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
   Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με συνηθισμένες ενδεκάδες. Ωστόσο ο προπονητής των γηπεδούχων Laurent Blanc επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Lucas και να αφήσει τον Cavani στον πάγκο. Παρέταξε μια φουλ Βραζιλιάνικη άμυνα και έδωσε στον Zlatan Ibrahimovic τα "κλειδιά" της επίθεσης. Η PSG παρατάχθηκε με τους: Trapp, Marquinhos, Thiago Silva, David Luis, Maxwell, Verratti, Matuidi, Thiago Motta, Lucas, Di Maria, Ibrahimovic.
   Από την άλλη, ο Hiddink επέλεξε να αφήσει τον Oscar στον πάγκο και να παίξει με πιο προσεγμένο κέντρο, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον Diego Costa να παλεύει με τα "θηρία", κάτι το οποίο ο Ισπανός φορ έχει συνηθίσει άλλωστε. Η σύνθεση της Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba, Obi Mikel, Cesc Fabregas, Willian, Pedro, Hazard, Diego Costa.
   Το ματς ξεκίνησε συντηρητικά και για τις δύο ομάδες. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και κανείς δεν έπαιρνε εκείνο το ρίσκο παραπάνω που χρειαζόταν. Σιγά-σιγά, και με την όλο και περισσότερη κατοχή της μπάλας που είχαν οι παίκτες της, η PSG άρχισε να κάνει τις πρώτες επισκέψεις στην εστία του Courtois, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία. Ένα μακρινό σουτ του Di Maria και μία αδύναμη κεφαλιά του Zlatan, μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Marquinhos (ο οποίος δεν άφησε να φανεί το κενό του Aurier) ήταν τα μόνα που είχε να προσφέρει η ομάδα του Blanc μέχρι το 30ό λεπτό. Στον αντίποδα, η Chelsea είχε αφήσει χώρο στους αντιπάλους της και έψαχνε του χώρους στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Hazard και Willian. Σε μία από αυτές ο Diego Costa θα αναγκάσει τον Trapp να διώξει σε υπερένταση την κεφαλιά του η οποία εν συνεχεία θα βρει και στο οριζόντιο δοκάρι προτού καταλήξει σε κόρνερ. Ήταν η σπουδαιότερη στιγμή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Λίγο αργότερα μία κούρσα από τον Lucas που έδειχνε να περνάει όποιον βρει μπροστά του, οδήγησε τον Obi Mikel στο να υποπέσει σε φάουλ για να τον σταματήσει. Το φάουλ αυτό ήταν σε εξαιρετική θέση έξω από την περιοχή και ο Zlatan δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, καθώς έστειλε με συρτό δυνατό σουτ την μπάλα να κοντράρει στο τείχος (και, για ακόμη μία φορά, στον Obi Mikel) κι εν συνεχεία να αναπαυθεί στα δίχτυα του Courtois για το 1-0! Ωστόσο οι "μπλέ" του Λονδίνου βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση πριν το τέλος του ημιχρόνου. Και η τύχη ευνοεί αυτούς που τολμούν. Σε ένα κόρνερ μπροστά στην εστία του Trapp η άμυνα των Παριζιάνων ολιγόρησε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στο πρώτο δοκάρι και τον Obi Mikel, ο οποίος κατέβασε και πλάσαρε ιδανικά για να γράψει το 1-1 και να πετύχει ένα κρισιμότατο γκολ εν όψει και της ρεβάνς του "Stamford Bridge". Κι έτσι εξιλεώθηκε και ο ίδιος για το ατομικό του λάθος λίγα λεπτά πριν. Με αυτό το αποτέλεσμα πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.


   Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε μία Paris πολύ πιο επιθετική και αποφασισμένη να πετύχει τη νίκη. Έψαχνε διαρκώς χώρους, δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Chelsea και δεν την άφηνε να πάρει ανάσα! Ωστόσο και οι "μπλε" έψαχναν το γκολ με έναν καταπληκτικό Willian χτες και τις συνηθισμένες κούρσες του Hazard. Ο Diego Costa όμως ήταν εκείνος που ανάγκασε πρώτος τον Trapp σε επέμβαση, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Courtois που έδιωξε υπέροχα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Di Maria αρκετά έξω από την περιοχή (το σουτ φαινόταν να πηγαίνει ψηλά άουτ αλλά το ριπλέι επιβεβαίωσε τον Courtois που έκανε την επέμβαση). Μετά από λίγο ήταν η σειρά του Zlatan να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Βέλγου κίπερ, καθώς μετά από μία σέντρα από αριστερά ο Σουηδός φορ ξέφυγε από προσωπικό του αντίπαλο, κοντρόλαρε και σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Courtois είχε προλάβει να κάνει την έξοδο κι έτσι το σουτ προσέκρουσε επάνω του. 


   Οι δύο προπονητές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και ανακατέψουν την τράπουλα, με πρώτο τον Hiddink, ο οποίος πέρασε τον Oscar στη θέση του Eden Hazard που φαινόταν καλά κλεισμένος. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία όταν του έγινε μακρινή μπαλιά προς το τέρμα της Paris κι εκείνος ξέφυγε από τα στενά μαρκαρίσματα των συμπαικτών του στην εθνική Βραζιλίας, Thiago Silva και David Luis αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα μπροστά στον Trapp, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να κάνει την έξοδο και να διώξει. Η δεύτερη αλλαγή ήρθε από τον Blanc που έβγαλε τον κουρασμένο Lucas για να περάσει τον πολύ Edinson Cavani. Ο Ουρουγουανός ήρθε φορτσάτος από τον πάγκο και χάρη σε φανταστική μπαλιά ακριβείας από τον Di Maria που έσπασε το τεχνητό offside της άμυνας της Chelsea, βγήκε τετ-α-τετ με τον Courtois και με δυνατό σουτ τον εκτέλεσε εξ'επαφής για να κάνει το 2-1 μέσα σε αποθέωση. Στη συνέχεια, οι Παριζιάνοι έπαιξαν πιο συντηρητικά, με τον Blanc να αποσύρει τους ταλαιπωρημένους Verratti και Matuidi και να τους αντικαθιστά με τους Rabiot και Pastore για να αναζωογονήσει το κέντρο του. Πέρα από άλλη μία φάση του Zlatan που απέκρουσε για μία ακόμη φορά ο Courtois και μία αποτυχημένη προσπάθεια του Marquinhos να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Σουηδό, δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο. Έτσι έληξε το παιχνίδι με το 2-1 και τις δύο ομάδες να διατηρούν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού του Λονδίνου.
   Ραντεβού και πάλι σε λίγες ώρες για την ανάλυση του αγώνα από το "Olimpico" της Ρώμης. 


No comments:

Post a Comment