Powered By Blogger

Thursday 25 February 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Φάση των 16: PSV-Atletiko Madrid 0-0

   Απόψε διεξάγονταν τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου της φάσης των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στο "Phillips Stadion" η PSV Eindhoven υποδεχόταν την Atletico Madrid. Υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι και αυτό ήταν οι Ισπανοί, ωστόσο οι Ολλανδοί ήθελαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο πως δεν απέκλεισαν τυχαία μια ομάδα του επιπέδου της Manchester United. Και οι δύο ομάδες τα πηγαίνουν πολύ καλά στα πρωταθλήματά τους, με την PSV να βρίσκεται στη κορυφή με ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο Ajax και την Atletiko να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Primera Division, με 8 πόντους διαφορά από την πρώτη Barcelona.
   Στους πάγκους των δύο ομάδων βρίσκονταν δύο αμυντικά χαφ της δεκαετίας του '90 που είχαν κοντραριστεί ουκ ολίγες φορές, τόσο σε συλλογικό επίπεδο με Barcelona και Atletico, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, της Ολλανδίας και της Αργεντινής αντίστοιχα. Από τη μία ο πράος Philip Cocu, ο οποίος παρέταξε την PSV με τους: Zoet, Moreno, Arias, Bruma, Willems, Propper, Guadrado, Van Ginkel, Pereiro, Narsingh, Locadia. Και από την άλλη ο οξύθυμος Diego Simeone στον πάγκο της Atletico, για την οποία ξεκίνησαν οι εξής 11: Oblak, Godin, Savic, Felipe Luis, Juanfran, Koke, Gabi, Saul, Oliver Torres, Griezmann, Viette.
   Το πρώτο ημίχρονο, παρ'όλο που ξεκίνησε πολύ δυνατά με ένα χαμένο τετ-α-τετ στο οποίο ο Zoet νίκησε τον Viette, που βγήκε στη πλάτη της άμυνας της ομάδας του Αϊντχόφεν μετά την εξαιρετική μπαλιά του Gabi, δεν είχε και πολλές συγκινήσεις. Οι Ισπανοί προσπαθούσαν να διασπάσουν τη πολυπρόσωπη άμυνα των παικτών του Cocu, ενώ στην αντίπερα όχθη η PSV φαινόταν διατεθειμένη να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 29' μετά από ακόμα μία εξαιρετική συρτή μπαλιά του Gabi προς το κέντρο της άμυνας της PSV ο Griezmann βγήκε μόνος του απέναντι στον Zoet όμως και αυτός νικήθηκε από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Ολλανδών. Στη κόντρα, η PSV μπήκε στη περιοχή της Atletico όμως τα σουτ που έπιασαν πρώτα ο Propper κι έπειτα ο Willems κόντραραν στην ταχύτατη άμυνα των "rojiblancos". Δεν είχε τίποτε άλλο να προσφέρει το πρώτο ημίχρονο κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.


   Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την PSV να ψάχνει κάποια αντεπίθεση και να προσπαθεί να συγκρατήσει τη μπάλα λίγο περισσότερο από τους αντιπάλους της. Από την άλλη, ο Simeone ήθελε το εκτός έδρας γκολ για να καθαρίσει τη πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Ωστόσο η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από τους Ολλανδούς, όταν στην προσπάθειά του να διώξει μια κάθετη μπαλιά ο Godin έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακά του Oblak. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια και ειδικά από το 61ο λεπτό, στο οποίο ο Simeone αποφάσισε να ρίξει το "βαρύ πυροβολικό" στο γήπεδο, βάζοντας τον Fernando Torres αντί του Vietto. Ένα λεπτό μετά, οι "rojiblancos" πέτυχαν γκολ με τον Godin ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς στην επανάληψη φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Ουρουγουανός αρχηγός των Μαδριλένων κάνει φάουλ στον Bruma. Ο Cocu αποφάσισε να ενισχύσει το κέντρο του αποσύροντας στο 65' τον Narsingh για να περάσει στη θέση του ο Isimat-Mirin, όμως όλα του τα σχέδια πήγαν περίπατο τρία λεπτά μετά αφού ο Pereyro αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η πίεση εντάθηκε ακόμα περισσότερο από την Atletico, ενώ η PSV δεν κατάφερνε να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της. Στο 69' ο Gabi σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Zoet έδιωξε την μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά και ύστερα από ωραίο συνδυασμό των παικτών της Atletico από δεξιά, ο O. Torres σέντραρε αλλά το σουτ του συνεπώνυμού του, Fernando από το ύψος της μικρής περιοχής πήγε ψηλά άουτ. Ένα τέταρτο πριν την λήξη του αγώνα αποφάσισαν να "ξαναμιλήσουν" οι δύο προπονητές, με τον Cocu να ενισχύει ακόμα περισσότερο το κέντρο του, αποσύροντας τον Guadrado για να περάσει ο Hendrix, ενώ ο Simeone ήθελε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο αντίπαλός του αγωνιζόταν με 10 και να επιτύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ. Οπότε πέρασε τον Correa αντί του Saul Niguez. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 79', μετά από κλέψιμο και ωραίο συνδυασμό των "rojiblancos", ο Griezmann έβγαλε τον Fernando Torres στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Bruma. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Correa ένα λεπτό αργότερα. Η πίεση της Atletico δεν φαινόταν να αποφέρει καρπούς κι έτσι ο Cocu έκανε την ύστατη προσπάθεια να "κλέψει" το παιχνίδι, ρίχνοντας τον Lestienne αντί του Locadia. Εκείνος παρ'ολίγον να του το ανταποδώσει όταν στο 88' η PSV κατάφερε να βγάλει μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις της και ο Hendrix σέντραρε από αριστερά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο από εκείνη τη θέση για τον Lestienne να κάνει τίποτα άλλο από το να στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ. Το παιχνίδι, παρά την κατοχή της Atletico δεν είχε άλλες ευκαιρίες καθώς οι γηπεδούχοι έκλεισαν πολύ σωστά του χώρους στην άμυνα κι έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε 3 εβδομάδες στον επαναληπτικό του "Vicente Calderon".
   Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Manchester City πέρασε εύκολα από το Κίεβο, επικρατώντας με 1-3 της τοπικής Dynamo, χάρη σε τέρματα των Aguero, Toure, Silva κι ενώ είχε μειώσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Buyalskiy. Κι έτσι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της φάσης των 16 του Champions League. Θα γίνει ένα διάλειμμα μιας βδομάδας και η διοργάνωση θα επανέλθει την Τρίτη 8 Μαρτίου με τους επαναληπτικούς Real Madrid-AS Roma και Wolfsburg-Gent. Το Champions League συνεχίζεται...     

No comments:

Post a Comment